Ostatní
Ostatní

ForDevs se mení!

Patrik KeblušekPatrik Keblušek,

Projekt ForDevs je tady s námi již více než rok. Za tu dobu jsme dokázali napsat 19 vzdělávacích článků, které si našly své publikum. Jako každý projekt, tak i ten náš potřebuje kráčet vpřed a proto jsme se rozhodli, že uděláme několik změn.

Jaké změny nastanou?

Nemusíte mít strach, že bychom už přestali vydávat články. Na tyto články máme od vás čtenáře pozitivní feedback a proto články budeme psát i nadále. Co se ale ohledně článků změní, tak je jejich kategorizace. Aktuálně máme na blogu články a návody. Sekci návody jsme se rozhodli zcela zrušit a to z důvodu, abychom získali místo pro nové funkce a zároveň web zůstal stále přehledný.

A teď ta hlavní novinka. Aktuálně celý projekt funguje jako jednoduchý blog. Toto chceme změnit. V dnešním internetovém světě je informací o IT ve formě textu na každém rohu dostatek.

Proto se chceme více zaměřit na mentoring lidí a posouvat jednotlivce vpřed pomocí různých podpůrných programů a služeb. A tady jsou:

Služba nastartujeme tvoji IT kariéru

Služba určená pro lidi, kteří chtějí/uvažují o změně oboru do IT nebo nováčkům v IT. Formou online setkáními 1on1 chceme předat účastníkům programu naše zkušenosti se začátky, vysvětlit jim jak se věci v IT mají, kde a jak se mají vzdělávat a co udělat proto, aby dosáhly svého vytouženého cíle.

Dostaneš osobního mentora

Každý kdo se přihlásí do premium programu obdrží osobního mentora. V době psaní článku můžete obdržet Patrika nebo Pavla. Své mentory budete moci kontaktovat a probrat s nimi téma, které vás zajímá.

Kóderské výzvy s feedbackom

Zcela nová funkce na ForDevs. My ti připravíme kodérskou výzvu (ať už ve formě designu nebo připraveného kódu s bugy) a tvým úkolem bude tuto výzvu vyřešit.

Premium uživatelé budou moci svůj výsledek práce poslat pomocí formuláře na code-review a obdrží tak feeedback jako v reálné práci.

Pomůžeme s prací

Jsi už přirpavený hledat práci? Máš vybranou firmu, zadaný úkol z pohovoru nebo nevíš jestli je tvůj životopis dostačující? Stačí nás kontaktovat my ti pomůžeme s nalezením tvé práce. Navrhneme úpravy v životopisu, navrhneme kroky, které bys měl udělat ještě předtím než o práci zažádáš, případně zda je zadání, které jsi obdržel na pracovním pohovoru dostatečně kvalitně vypracované. Případně si můžeš zkusit pohovor na zkoušku u nás.

Kurzy

Měli jsme za cíl rozjet online vzdělávací kurzy. Abychom dokázali zachovat potřebnou kvalitu jsme tento cíl přehodnotili, vzhledem k velké časové náročnosti. Ucelené kurzy proto zatím vytvářet nebudeme a soustředíme se na vzdělávání 1na1.

Změny v premium

Abychom dokázali zaplatit náklady, které jsou s výrobou a provozováním projektu spojené a abychom chránili osobní čas mentorů budou “Služby nastartujeme tvojí IT kariéru”, “Dostaneš osobního mentora”, “Pomůžeme s prací” a částečně “Kodecké výzvy s feedbackem” součástí premium systému. Vzhledem k tomu, že nové služby budou výrazně náročnější na čas než ty stávající, tak budeme nuceni zvýšit cenu za premium účet. Pokud ale budete rychlí, tak první uživatelé budou mít Premium s hezkou slevou!

A co ještě?

Dali jsme si závazek, že chceme být více aktivní na našem Discord serveru. Chceme, aby ForDevs byla komunita, která si chce navzájem pomáhat a proto uděláme změny i na našem Discord serveru.

Kdy to bude venku?

Na avizovaných změnách stále pracujeme, jedná se o rozsáhlejší úpravy našeho projektu. Předpokládané nasazení úprav do produkce bude v průběhu června. O jejich nasazení vás budeme informovat na webu a našich sociálních sítích (Discord, Facebook a Linked-In).

Myslíte si, že změny, na kterých pracujeme, budou dobrý krok pro budoucnost projektu? Chybí vám na projektu něco? Dejte nám vědět prostřednictvím našeho Discordu nebo emailu: fordevsczsk@gmail.com.